‘Ontdek jezelf, spreid je vleugels’

Vanuit een warm nest leer je grenzen verleggen.

Atheneum Gentbrugge wil een veilige omgeving creëren waar leerlingen zichzelf kunnen zijn en zich kunnen ontwikkelen tot zelfbewuste jong volwassenen.

Dit warme nest bevindt zich midden in het groen van de Gentbrugse Meersen. 

Onze 4 kernwaarden

Zuurstof voor leren.

Inspirerend.

Betrokken.

Wereldwijs.

We vinden leren belangrijk: leren van en met elkaar is de kern van onze opdracht. We zijn een open school die zuurstof biedt om te leren en te ontdekken. 

 

We maken gebruik van de ruimte om ons heen én de gezamenlijke expertise die we als team opbouwen om ons onderwijs vorm te geven. 

 

We ondersteunen jou om je leerproces stap per stap met een steeds verder groeiende zelfstandigheid in eigen handen te nemen.

Het Atheneum Gentbrugge staat voor inspirerend onderwijs en unieke keuzes. 

 

We dagen je uit om het beste uit jezelf te halen. We stimuleren je om jezelf te ontdekken en te ontwikkelen, op persoonlijk en op academisch vlak. 

 

We geloven dat iedereen talenten heeft. We helpen je met deze zoektocht.

We willen je voorbereiden op een toekomst als betrokken burger, die vanuit de eigen kracht een positief verschil wil maken in de samenleving. 

 

Engagement en zorg dragen voor elkaar zijn voor ons essentieel. Als school vinden we het belangrijk dat je je bewust bent van je rol in de maatschappij. 

 

We stimuleren je om actief deel te nemen aan de samenleving.

We geven je een wereldwijze start in het leven. Na het zesde middelbaar ben je klaar voor jouw toekomst. We nemen je mee in een wereld in verandering. We geven een brede inhoudelijke kennisbasis mee als start voor je verdere studies. Digitalisering is hierbij een hulpmiddel. 


We bieden je tools en vaardigheden aan om het beste uit jezelf te halen. Zo vind je met voldoende vertrouwen en een sterke inhoudelijke rugzak je eigen weg in de wereld.