Beste ouder 

Wij danken je voor het vertrouwen en kijken er alvast naar uit om je zoon/dochter op het Atheneum Gentbrugge te verwelkomen!

We geven je graag al wat nuttige informatie mee in verband met het volgende schooljaar.

Met eventuele vragen kan je altijd terecht op het nummer 09 394 30 30 of op info@atheneumgentbrugge.be

We wensen jullie een aangename vakantie. Heel graag tot binnenkort!

Met vriendelijke groeten

Team GO! atheneum Gentbrugge

Onze school werkt voor de schoolboeken en leermiddelen samen met het extern boekenfonds Iddink. Via hen bestel je de boeken voor je zoon/dochter. Indien je dat wenst, kan je er ook voor kiezen om elders de boeken aan te kopen. De leermiddelenlijst vind je hier.

Ga naar www.iddink.be/bestellen en maak hier een persoonlijk account aan. Tijdens het bestellen zal je ook de schoolcode nodig hebben. Die is 7PFRSZZX.

Je wordt op de hoogte gebracht van de levering via mail. De boeken worden afgeleverd op het thuisadres of op het door jou opgegeven alternatief adres.

Iddink biedt je bij het bestellen ook de mogelijkheid om aanvullend materiaal zoals atlassen, woordenboeken, rekenmachines edm aan te kopen. We willen meegeven dat dit voor de school absoluut niet nodig is. We raden dan ook aan om deze schermen telkens over te slaan.

Je kan terecht op www.iddink.be/contact voor al je vragen. Je vindt daar ook meer uitleg over het inleveren en bestellen van boeken. Je kan Iddink telefonisch bereiken op werkdagen van 8 tot 17 uur via het telefoonnummer 014/30.41.70

Leerlingen kunnen bij het begin van het schooljaar een locker huren waarin ze hun mappen, boeken, brooddoos en dergelijke kunnen opbergen. Dit zorgt er onder andere voor dat de leerlingen niet met te zware boekentassen moeten rondlopen.

Het huren van een locker is uiteraard niet verplicht. Wens je een locker, dan kan je voor €20 een locker huren. De huur wordt verrekend via de schoolfactuur. Je hoeft geen waarborg te betalen.

Via dit formulier kan je tot 24 augustus een locker reserveren. Eind augustus sturen we je lockernummer door op het e-mailadres dat je met het formulier meegeeft. Je voorziet zelf wel een hangslot om de locker te kunnen sluiten (type 65/30).

Alle schriftelijke communicatie van de school verloopt via het online leerplatform Smartschool. Bovendien kan je via Smartschool de digitale agenda raadplegen, de resultaten opvolgen en heb je toegang tot de digitale vakcursussen. Begin september bezorgen we je via het e-mailadres waarop u dit bericht leest de nodige informatie om in te loggen. Op de eerste schooldag ontvangen ook alle leerlingen hun inloggegevens.

Op maandag  4 september komt de fotograaf naar school. Alle leerlingen worden individueel gefotografeerd (conform de wetgeving) en daarnaast nemen we ook een klasfoto. Wat het maken en publiceren van beeldmateriaal betreft, wordt jou begin september sowieso nog specifiek om toestemming gevraagd.

Op vrijdag 1 september om 15.45 uur nodigen we je graag uit om samen met je zoon/dochter op een informele manier kennis te maken met het schoolteam.  Bij een drankje kunnen we bijpraten en terugblikken op de eerste schooldagen.

Vrijdag 1 september 2023 is de eerste schooldag van het nieuwe schooljaar. We verwachten je zoon/dochter die dag om

  • 8.25 uur voor leerlingen in het 1ste jaar en nieuwe leerlingen in het 2de jaar
  • 9.00 uur voor leerlingen in het 2de jaar en nieuwe leerlingen in het 3de, 4de, 5de en 6de jaar
  • 9.30 uur voor leerlingen in het 3de, 4de, 5de en 6de jaar

Voor alle leerlingen eindigt de lesdag om 15.30 uur.

De eerste schooldag staat ook in het teken van een kennismaking met uw zoon/dochter en groepsvorming. Je zoon/dochter heeft die dag al zeker een boekentas, schrijfgerief, een map om documenten op te bergen, water en een lunchpakket bij zich.

Heel graag tot 1 september dus, maar eerst nog genieten van een welverdiende lange vakantie!