Beste ouder 

Wij danken je voor het vertrouwen en kijken er alvast naar uit om je zoon/dochter op het Atheneum Gentbrugge te verwelkomen!

We geven je graag al wat nuttige informatie mee in verband met het volgende schooljaar.

Met eventuele vragen kan je altijd terecht op het nummer 09 394 30 30 of op info@atheneumgentbrugge.be

We wensen jullie een aangename vakantie. Heel graag tot binnenkort!

Met vriendelijke groeten

Team GO! atheneum Gentbrugge

De school heeft ervoor gekozen om voortaan met Studieshop.be samen te werken voor het bestellen en leveren van jouw schoolboeken.  Om relax de vakantie in te gaan, rest er jou dus nog 1 taak: het studiepakket bestellen voor volgend schooljaar via www.studieshop.be

 

Gemakkelijk bestellen
Om te bestellen heb je GEEN schoolcode nodig.  Je kan direct jouw school en klas aanklikken waardoor je op de juiste bestellijst terecht komt.  Heb je toch extra hulp nodig, kijk dan op www.studieshop.be/bestel waarop handleidingen en filmpjes in 15 verschillende talen vermeld staan of contacteer onze klantendienst op 09/298 17 17 of via https://www.studieshop.be/contact

Onze online assistente EMMA kan je ook helpen met filmpjes over de meest gestelde vragen.  Emma beantwoordt al jouw vragen via www.studieshop.be/vraaghetaanemma .

HUURBOEKEN: mogelijks koos jouw school om goedkopere huurboeken aan te bieden.  Deze huur je telkens voor 1 schooljaar en lever je in juni terug in.  Na het inleveren krijg je geen geld terug, je betaalt immers direct een goedkope huurprijs bij het plaatsen van de bestelling. 

Comfort bij het betaalproces
Jouw bestelling afronden doe je door het schoolpakket te betalen.  A.d.h.v. verschillende betaalopties proberen we het jou zo gemakkelijk mogelijk te maken.  Je kan kiezen voor onmiddellijke betaling via Bancontact, maar ook Visa, Master Card, PayPal en spreiding in 2 of 3 termijnen zijn standaard opties. 

OPGELET: Kies je voor overschrijving, dan dien je jouw factuurbedrag direct na de bestelling te betalen.  Indien wij geen betaling ontvingen binnen de 14 dagen na bestelling, wordt deze automatisch geannuleerd.  Volledige betaling na ontvangst is geen optie. 

Jouw bestelling opvolgen
Door te registeren maak je automatisch een persoonlijke klantomgeving aan.  Op deze omgeving kan je continu de informatie over jouw bestelling nakijken, facturen raadplegen, retourgegevens opzoeken, artikelen annuleren en jouw persoonlijke gegevens wijzigen. 

Levering aan huis  
Jouw studiepakket wordt verstuurd op het moment dat wij alle materialen van de uitgevers gekregen hebben.  Op voorhand kunnen wij dus geen exacte datum geven.  Maar bij tijdige bestelling wordt jouw pakket altijd geleverd voor 1 september! 

Tip: Bij thuislevering heb je de mogelijkheid om een alternatief afleveradres op te geven (niet de school) , zodat je zeker kan zijn dat je pakket afgeleverd wordt als je op vakantie bent.

Retour
Iets teveel besteld?  Fout besteld? Of verander je nog van klas of school?  Retourneren kan gratis binnen de 14 dagen.  Gebruik daarvoor de gratis retoursticker in de doos & lever het pakket in bij een plaatselijk PostNL-punt :  Waar kan ik mijn pakket afgeven ter verzending? | PostNL België

In de derde graad gebruiken enkel volgende richtingen nog boeken:

5 Economie – Moderne talen
5 Humane wetenschappen
5 Latijn – Moderne talen
5 Moderne talen
5 Moderne talen – wetenschappen

6 Economie – Moderne talen
6 Latijn – Moderne talen
6 Moderne talen – wetenschappen

Leerlingen kunnen bij het begin van het schooljaar een locker huren waarin ze hun mappen, boeken, brooddoos en dergelijke kunnen opbergen. Dit zorgt er onder andere voor dat de leerlingen niet met te zware boekentassen moeten rondlopen.

Het huren van een locker is uiteraard niet verplicht. Wens je een locker, dan kan je voor €20 een locker huren. De huur wordt verrekend via de schoolfactuur. Je hoeft geen waarborg te betalen.

Via dit formulier kan je tot 24 augustus een locker reserveren. Eind augustus sturen we je lockernummer door op het e-mailadres dat je met het formulier meegeeft. Je voorziet zelf wel een hangslot om de locker te kunnen sluiten (type 65/30). Je klastitularis toont je waar de lockers zich bevinden in het schoolgebouw.

Alle schriftelijke communicatie van de school verloopt via het online leerplatform Smartschool. Bovendien kan je via Smartschool de digitale agenda raadplegen, de resultaten opvolgen en heb je toegang tot de digitale vakcursussen. Begin september bezorgen we je via het e-mailadres waarop u dit bericht leest de nodige informatie om in te loggen. Op de eerste schooldag ontvangen ook alle leerlingen hun inloggegevens.

Op vrijdag 6 september komt de fotograaf naar school. Alle leerlingen worden individueel gefotografeerd (conform de wetgeving) en daarnaast nemen we ook een klasfoto. Wat het maken en publiceren van beeldmateriaal betreft, wordt jou begin september sowieso nog specifiek om toestemming gevraagd.

We nodigen je alvast graag uit voor de infoavond voor ouders van leerlingen van het eerste jaar. Die vindt plaats op donderdag 5 september om 19.00 uur. We lichten dan de werking van de school toe en luisteren naar je vragen.  Je kan er ook kennismaken met enkele vakleerkrachten van je zoon/dochter.

Maandag 2 september 2024 is de eerste schooldag van het nieuwe schooljaar. We verwachten je zoon/dochter die dag om 8.25 uur. De lesdag eindigt om 15.30 uur.

De eerste schooldag staat ook in het teken van een kennismaking met uw zoon/dochter en groepsvorming. Je zoon/dochter heeft die dag al zeker een boekentas, schrijfgerief, een map om documenten op te bergen, water en een lunchpakket bij zich.

 

Benodigdheden

We geven hieronder mee wat je zeker al nodig zal hebben bij de start van het schooljaar. De vakleerkrachten zullen nog bijkomende afspraken over schoolmateriaal maken in de eerste les.

 • Meetlat 30 cm
 • Een eenvoudige zakrekenmachine. (Pas vanaf het 3de leerjaar heb je een wetenschappelijke rekenmachine nodig.)
 • (Bal)pennen in 4 kleuren
 • Potlood
 • Gom
 • Slijper
 • Kleurpotloden
 • Markeerstift
 • Geodriehoek
 • Schaar
 • Lijm
 • Een aantal ringmappen
 • Een aantal cursusblokken (geruit en gelijnd)