Infoavond tweede en derde graad

Op donderdag 25 maart 2021 organiseren wij een digitale infoavond met uitleg over de tweede en derde graad. 

Tijdens deze infoavond stellen we graag onze school en onze studierichtingen aan jou voor. We richten ons die avond vooral op jongeren en ouders waarvan de kinderen op 1 september 2021 de overstap maken naar de tweede graad.

Hieronder vinden jullie een woordje uitleg over het verloop van deze avond.

 

Jullie vinden heel wat informatie terug over onze school op onze website.

Op de startpagina van onze website kan je doorklikken naar volgende items:

  • ‘Onze school in beeld’.
  • ‘Onze school in woord’.
  • ‘Ontmoet ons’ (enkel donderdag 25 maart).

 

In ‘Onze school in beeld’ kan je doorklikken naar verschillende filmpjes. Hier vind je algemene informatie over de leerlingenbegeleiding en zorg, CLIL, duurzaamheid, BOOST, de leerlingenraad, Smartschool en ICT. Ook onze modules worden hierin toegelicht: Klassieke talen, STEM-wetenschappen, STEM-technieken, Economie en organisatie, Kunst en cultuur, Moderne vreemde talen, Maatschappij en welzijn, Land- en tuinbouw, Sport- en voedingswetenschappen.

 

In ‘Onze school in woord’ kan je doorklikken naar de informatie die reeds op onze website aanwezig is.

In het luik ‘Studiekeuze’ is een handige module-generator geïntegreerd. Hiermee kan je de mogelijke combinaties van alle modules verkennen die onze school aanbiedt.

Bij ‘Praktisch’ vind je informatie over het gebruik van Smartschool, de lockers, de lunch, de studie, de dagindeling en de algemene schoolkosten.

 

Via de menubalk vind je de nodige informatie over aanmelden en inschrijven. 

 

In ‘Ontmoet ons’ kan je op donderdagavond 25 maart digitaal kennis maken met ons team. Dit gebeurt via Google-Meet kamers. Ons schoolplatform laat enkel personen toe met een Google-account. Als je geen Google-account hebt kan je er zelf één aanmaken op google.com.   

 

Er worden per studierichting spreekkamers voorzien waarin de collega’s zichzelf en hun vak voorstellen; ook voor algemene vragen over de school kan je in één van de kamers terecht.   

 

We werken met korte sessies van maximum 15 minuten. Aan elke kamer is een Google-Meet link gekoppeld. Als een sessie al gestart is zal je even moeten wachten om toegelaten te worden. Ondertussen kan je gerust een andere kamer bezoeken via een ander tabblad.

 

We kijken er naar uit om jullie allen te mogen verwelkomen op onze digitale infoavond!


Wens je je in te schrijven voor deze infoavond? (Dit is optioneel).

Klik dan snel even op volgende link en vul het formulier in: https://forms.gle/1RSBD6WjtkcZimsXA